Loimaan Keskuskoulu


Soften mukana toimittajana Loimaan kaupungin ja Turun yliopiston kehittämishankkeessa, jossa mitataan akustiikan vaikutus oppimiseen.

Sijainti: Loimaa, Varsinais-SuomiVuosi: 2019Laajuus: 17m2 akustiikkatuotteita

Loimaan kaupunki ja Turun yliopisto aloittivat vuonna 2019 yhteisen kehittämishankkeen, jossa perinteinen luokkahuone muutettiin uutta opetussuunnitelmaa ja digitalisaatiota tukevaksi moderniksi oppimisympäristöksi. Tästä uudesta demotilasta saatujen tutkimustulosten ja -kokemusten perusteella on tarkoitus rakentaa malli, jota pystytään levittämään kaikkiin Loimaan kouluihin ja jokaiseen luokkaan, ja käyttämään myös valtakunnallisesti esimerkkinä.
Soften valittiin luokan akustiikkapaneelien toimittajaksi. Parhaan äänenvaimennusluokan A-paneeleita sijoitettiin kolmelle luokan seinälle isoiksi vaimentaviksi pinta-aloiksi, jotka toimivat myös kiinnityspintoina tarvittaessa. Paneelit ja niiden kodikas värimaailma suunniteltiin yhdessä opettajien Anna-Reetta Aallon ja Janne Rautiaisen kanssa tilaan sopiviksi!


Luokka on varustettu myös Soften Priva-häiriösuodattimin, joilla oppilaille voidaan luoda henkilökohtainen työskentelyrauha tarvittaessa. Privat on nopeasti avattavissa  työpöydille, ja kun niitä ei tarvita, ne on helppoa taitella kasaan. Kiinnitysreiän ansiosta ne voi sijoittaa vaikka seinälle roikkumaan, ja silloin ne toimivat myös akustoivina lisä-elementteinä tilassa! Privoja on saatavana eri värisinä, ja ne ovat erittäin kestäviä.


Anna-Reetan mukaan luokan äänitaso on alentunut merkittävästi ja työilmapiiri on nyt rauhallinen ja keskittymistä tukeva.
Ensimmäisten viikkojen aikana Anna-Reetta huomasi myös, että luokka on oppinut keskustelemaan normaali-äänellä, eikä äänenkorottamista tarvita enää missään tilanteessa. Rauhallinen ääniympäristö kannustaa entisestään rauhalliseen käyttäytymiseen luokassa.

KATSO HAUSKA VIDEO LUOKAN TOTEUTUKSESTA TÄSTÄ!